Obsah stránky

Základní informace

  • Autor: Andreas Jopp
  • Podnadpis: Optimalizace látkové výměny. Význam pro imunitní a nervový systém.
  • Originál: německy, copyright 2008, Andreas Jopp
  • Překlad: Jana Vladarzová
  • České vydání: nakladatelství Eminent, 2014
  • ISBN: 978-80-7281-489-3

Obal

Obal K97

Anotace

Nejen odborníci už vědí, že minimální doporučený přísun vitaminů je dnes pro většinu populace nedostatečný. Mladé ženy, ale také starší lidé, kuřáci, aktivní sportovci, osoby zatížené škodlivými látkami, diabetici a další skupiny lidí jich potřebují daleko více. Podobně je tomu i se stopovými prvky a dalšími výživnými látkami, které jsou základem veškerého života. Jejich nedostatek mohou doprovázet příznaky a problémy, jež jste s nimi až dosud nespojovali. Chorobné změny, zhoubné procesy a změny v genech je možné regulovat přirozenými procesy látkové výměny a výkonným imunitním systémem. Vyvinuly a zdokonalily se na bázi čtyřiceti sedmi životně důležitých a nenahraditelných látek, kterých se tělo nemůže vzdát. Nemůže se s nimi srovnávat žádný lék a žádný doplněk stravy — vyjma stravy samotné. Po miliony let se osvědčují jako nejlepší lék, protože lidské bytosti se v průběhu evoluce jednoduše nemohly spolehnout na medicínský systém a léky. Kniha, kterou napsal přední německý odborník na výživu Andreas Jopp, nabízí všechna fakta potřebná k tomu, abyste se naučili důležité prvky výživy správně přijímat. Díky nim umožníte každé buňce optimálně fungovat a budete dlouhodobě předcházet jinak nevyhnutelným onemocněním.

Odkazy na související stránky webu STRUČNĚ – ZDRAVĚ

  • Vitaminy: jsou nutné pro udržení mnohých tělesných funkcí a jsou schopny posilovat a udržovat imunitní reakce, podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů.
  • Vitamin A (A1 – retinol): zahrnuje: retinol (starý název axeroftol); retinal; kyselinu retinovou. Je rozpustný v tucích. Vytváří se v organismu z beta karotenu (β-karotenu) a některých jiných karotenoidů. Ke vstřebání je nutná žluč.
  • Vitamin C (kyselina L-askorbová; E300): lidské tělo si nedokáže vitamin C syntetizovat, musí ho tedy přijímat v potravě. V pevném skupenství je v podobě bílého prášku, dobře se rozpouští ve vodě. Přirozeně se nachází v čerstvém ovoci a zelenině. Působí jako antioxidant. Podporuje imunitu, resorpci železa, zvyšuje aktivitu mikrosomálních enzymů, urychluje detoxikaci cizorodých látek. V těle se podílí odhadem na 15 000 metabolických reakcích.
  • Vitamin D (D2, D3, – kalciferoly): je rozpustný v tucích. Dva typy vitaminu D: D2 (ergokalciferol) je rostlinného původu, D3 (cholekalciferol) je živočišného původu. Za normálních okolností vzniká D3 v lidské kůži působením slunečního UV záření B (vlnová délka 290–315 nm) a to by mělo stačit na pokrytí až 80 % denní potřeby v závislosti na zeměpisné šířce a ročním období.