Obsah stránky
Základní informace
Seznam vybraných druhů masa a ryb a vybraných nutričních hodnot.
Nutriční hodnoty pro vybraná masa a ryby
Poznámka 1: kliknutím na bílý trojúhelníček v názvu sloupce se celá tabulka přetřídí podle hodnot v tomto sloupci sestupně, resp. vzestupně.
Poznámka 2: Ve sloupci Sacharidy znamená barva: zelená – malé množství sacharidů; oranžová – lze jíst občas; červená – obsahuje velké množství sacharidů, lze jíst výjimečně.
Název | Potravina | Vláknina [g] | Bílkoviny [g/100 g] | Sacharidy [g/100 g] | Tuky [g/100 g] |
---|---|---|---|---|---|
hovězí maso vařené | maso | 0 | 25 | 0 | 8 |
kapr obecný | ryba | 0 | 18 | 0 | 5 |
klobása čabajská | uzenina | 0 | 20 | 0 | 43 |
králičí maso pečené | maso | 0 | 20 | 0 | 9 |
krůtí maso bez kůže, vařené, pečené | maso | 0 | 23 | 0 | 5 |
kuřecí maso pečené | maso | 0 | 29 | 0 | 7 |
makrela uzená Nautica | ryba | 0 | 21 | 0 | 21 |
rybí filé | ryba | 0 | 16 | 0 | 1 |
kapr dušený | ryba | 0 | 18 | 1 | 12 |
párek vídeňský | uzenina | 0 | 12 | 1 | 24 |
šunka vepřová dušená nejvyšší jakosti | uzenina | 0 | 20 | 1 | 5 |
uzená makrela vakuově balená | ryba | 0 | 19 | 1 | 19 |
vepřové maso pečené | maso | 0 | 11 | 1 | 14 |
hovězí tatarák | maso | 0 | 12 | 2 | 3 |
kapr pečený | ryba | 0 | 22 | 2 | 12 |
losos pečený s kůží | ryba | 0 | 20 | 3 | 13 |
tuňák ve vlastní šťávě | ryba | 0 | 20 | 9 | 2 |
Zdroje informací
Odkazy
Interní
- Zásady zdravé výživy – podrobně: změnou stravy je možné se změnit fyzicky i metabolicky – k vlastnímu (ne)prospěchu.
Externí
- 1) http://annals.org/aim/article-abstract/1900694/effects-low-carbohydrate-low-fat-diets-randomized-trial – (anglicky) Annals of Internal Medicine (Zprávy interní medicíny)
- https://www.dietdoctor.com/ – anglicky, Diet Doctor, Keto made simple and delicious, Ketogenní dieta
- http://www.vyuzeno.cz/lchf/ – Vyuzeno, Málo sacharidů, hodně tuků – Překlad originálního textu Dr. Andrease Eenfeldta – LCHF for beginners
- https://cs.medlicker.com/1089-ketogenni-dieta – Medlicker, Ketogenní dieta: kompletní průvodce pro začátečníky
- http://www.receptynahubnuti.cz/keto-studie-jak-telo-prechazi-do-ketozy/ – Recepty na hubnutí, Diet Doctor, Hana Brychová, Keto studie – jak tělo přechází do ketózy