Obsah stránky
Základní informace
- Autor: Nina Teicholz
- Podnadpis: Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě
- Originál: anglicky, copyright 2014, Nina Teicholz
- Překlad: Věra Kovářová
- České vydání: nakladatelství Jota, Brno 2016
- ISBN: 978-80-7462-996-9
Obal
Anotace
Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce?
Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.