Obsah stránky

Základní informace

  • Autor: Nina Teicholz
  • Podnadpis: Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě
  • Originál: anglicky, copyright 2014, Nina Teicholz
  • Překlad: Věra Kovářová
  • České vydání:  nakladatelství Jota, Brno 2016
  • ISBN: 978-80-7462-996-9

Obal

Obal K292

Anotace

Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce?

Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.


Odkazy na související stránky webu STRUČNĚ – ZDRAVĚ