Obsah stránky
Základní informace
- Autor: MUDr. Mark Hyman
- Podnadpis: Tuky jako klíč k ideální tělesné hmotnosti a plnému zdraví
- Originál: copyright 2016 Hyman Enterprises
- Překlad: Blanka Brabcová
- České vydání: nakladatelství NOXI, s. r. o., Bratislava 2018
- ISBN: 978-80-8111-449-6
Obal
Anotace
Všichni jsme mnohokrát slyšeli, že po tuku se tloustne, že přispívá k srdečním chorobám a že celkově podkopává naše zdraví. Nové výzkumy a poznatky však nyní tuto fobii z tuku vyvracejí a odkrývají, jak ohromný pozitivní vliv na naše zdraví a figuru má strava s vysokým obsahem tuku bohatá na vejce, ořechy, oleje, avokáda a další chutné superpotraviny. Autor světových bestsellerů Dr. Mark Hyman ve své nové knize představuje nový hubnoucí a zdravý program postavený na nejnovějších vědeckých poznatcích a vysvětluje, jak konzumací tuků můžeme zhubnout a dosáhnout optimálního zdraví. Kniha obsahuje praktické nástroje, stravovací plány, recepty, nákupní seznamy, ale stejně tak i jednoduché rady, jak nám zdravé tuky mohou krok za krokem pomoct zhubnout, předejít nemocem a cítit se skvěle.
Odkazy na související stránky webu STRUČNĚ – ZDRAVĚ
- Obezita: nadváha a obezita (otylost) jsou definovány jako zvýšené až nadměrné hromadění tuku v těle, které představuje zdravotní riziko.
- Tuky (a oleje) – podrobně: patří v lidské výživě k nejvydatnějšímu zdroji energie v potravě.
- Zásady zdravé výživy – podrobně: změnou stravy je možné se změnit fyzicky i metabolicky – k vlastnímu (ne)prospěchu.